Program szkolenia:
- 900 - 1030 - Beata Chełminiak (90 minut):
- Formy produkcji i sprzedaży produkcji żywności wytworzonej w gospodarstwie rolnym (sprzedaż bezpośrednia, dostawy bezpośrednie, MLO, RHD),
- RHD - rolniczy handel detaliczny (podstawa prawna, definicje, zasady rejestracji, limity ilościowe, obowiązki podatkowe, dokumentacja, znakowanie).
- 1030 - 1040 - przerwa.
- 1040 - 1110 - Magdalena Kulus (30 minut):
- Warunki sanitarne i higieniczne na poziomie gospodarstwa rolnego.
- Podsumowanie i dyskusja.
Szkolenie odbędzie się w formie stacjonarnej w siedzibie Stowarzyszenia przy ul. Grudziądzkiej 9 w Wąbrzeźni i skierowane jest głównie do mieszkańców obszarów wiejskich oraz rolników zainteresowanych sprzedażą żywności z gospodarstwa rolnego. Początek o godz. 900.
Udział w szkoleniu należy zgłosić się pod numerami 530 367 685, 530 367 814 lub 56-470-89-08 bądź też pocztą elektroniczną na adres e-mail: [email protected]. Zapisy trwają do 25.04.2024 r.
Uzupełnieniem szkolenia będą zajęcia praktyczne w zakresie produkcji sera, które odbędą się w Minikowie.
Napisz komentarz
Komentarze